Cuijk

Cuijk

Kijk op www.AgendaCuijk.nl voor alles wat er te doen is in Cuijk.Een bekende legende is dat Cuijk ooit stadsrechten heeft gehad maar deze verkocht heeft aan het dorp Grave dat nu dus een stad is. Tja, of dit echt ook zo is? De naam Cuijk is afgeleid van het Keltische woord 'Keukja', wat 'kromming' of 'bocht' betekent. Dit duidt op de kromming of bocht in de Maas ter hoogte van Cuijk. 'Keukja' werd later door de Romeinen verbasterd tot ‘Ceuclum’ waaruit uiteindelijk de naam Cuijk ontstond.

Het dorp Cuijk is het culturele hart van het Land van Cuijk. In verschillende musea treft u vele locale, regionale, nationale en internationale cultuurhistorische schatten. Daarnaast is er een groot aantal kunstenaars actief. Behalve cultuur zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden. Cuijk is een gemeente waar voor iedereen wat is te beleven.

En als u er in het weekend bent… bezoek dan eens op zaterdag de bekende Vrije Markt van Cuijk: ruim 1.500 kramen maken deze overdekte en verwarmde Vrije Markt tot een paradijs voor snuffelaars, knutselaars en verzamelaars. Nieuwe en gebruikte artikelen, antiek, curiosa, gewoon leuke hebbedingetjes… U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het er.

Cuijk (bron: www.cuijk.nl)